Japonsko - Výstava umění Kazuhisha Kusaba
Správce: Melgarh


Během své druhé návštěvy Japonska se nám v Kyotu podařilo v místním chrámě nalézt výstavu umělce Kazuhisha Kusabi.

Je to velmi specifický umělec, ať už jde o přímo malované postavy či médium, které používá pro své umění. Teda zejména to médium, protože je opravdu unikátní! Jedná se totiž o různé porcelánové dlaždice a maluje speciálními keramickými malbami, které se musí vrstvit a za každou vrstvou je vypalovani. 7x vrstvit, 7x vypalovat a pak glazura.

Ukázka této techniky je vidět dobře na této fotce:



Video s ještě lepší ukázkou techniky naleznete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=hjvVO_LX4Ls

Výběr z portfoliového alba naleznete zde:

https://imgur.com/a/ZfLCxNZ

Celá tato exhibice byla fakt úžasná, škoda že se tam nemůže fotit. U této techniky je opravdu nutné tam být osobně, protože jinak to člověk nedokáže dostatečně ocenit jak náročné je vytvořit takovou dlaždici o metrové délce. Barvy se též leskly v denním světle a měnily, dle úhlu pohledu. Prostě úúúúúžasné!

==========================
Umělcova webka: http://kusaba-kazuhisa.com/en_about/
Recenze od dalšího návštěvníka: https://www.nara-yamatospirittours.com/single-post/2018...
Museum shop a popis: https://manai.co.jp/SHOP/182482/list.html
Statistiky
Zprávy:
Melgarh, drak
Melgarh10.8.2018 (17:33)  č.2
Jako je to fakt uzasne, musim se opakovat. To vrstveni s 3D efektem, ta jemnost a stinovanost a pak samotna symbolika - vyjadrovani elementu prirody a pracnost spojena s epickou trpelivosti.. jo jako anlgicky tam ani na vystave nemeli skoro nic, akorat kuratorka aspon par slov umela tak jsme pohovorili co se dalo

Mam z toho prave takove nadherne portfolio tak az vyjde nejaky draci slet, tak to vezmu, zatim to je uskladnene v byte v UK.
Draggy, dračice
Draggy10.8.2018 (10:54)  č.1
To vypadá šíleně pracně. Tuto techniku neznám, díky za sdílení. Škoda jen, že neumím japonsky, abych si poslechla autorův komentář. :D
Melgarh, drak
Melgarh30.7.2018 (12:09)  č.0
Trochu inspirace pro všechny kalendářo-tvůrce a též co si myslíte o této technice? Já osobně jsem ji neznal před touto výstavou, takže pro mne ten efekt byl ještě silnější v poznání takovéhoto typu umění.

Souhlas s poskytnutím osobních údajů
design © Olven