ChciDraky.cz - spolupráce s Draci.info
Správce: Flaiming


Účelem tohoto fóra je vytvořit funkční spolupráci mezi weby Draci.info a ChciDraky.cz .

Co je účelem webu ChciDraky.cz?
Web ChciDraky.cz umožňujě jednoduše vyhledat a srovnat dostupné dračí oblečení, figurky, šperky, dekorace a další dračí předměty.

Co může ChciDraky.cz nabídnout Draci.info?
Potenciálních možností je více:
- Reklamní prostor pro infácké projekty (kalendáře, pexesa)
- Reklamní prostor pro uživatele Draci.info, jež prodávají a nebo by chtěli prodávat na internetu svou tvorbu
- Reklamní prostor pro obrázky uživatel Draci.info
- Reklama na samotné Draci.info

Nebude to něco stát?
Reklamní prostor pro infácké projekty stejně jako jejich propagace bude zcela zdarma, stejně jako reklama na web Draci.info jako takový.
Reklamní prostor pro prodej tvorby uživatel Draci.info bude do určitého množství vystavených předmětů zdarma, větší množství bude zpoplatněno přes affiliate program , tzn. způsob výhodný pro obě strany.
Konkrétní čísla ještě nemám, prozatím hlavně sonduju, jestli o to vůbec bude zájem :)

Co je třeba, abych mohl/a na ChciDraky.cz mít vystavenou svou tvorbu?
Musíte mít eshop, kde již svá díla prodáváte. V současném stavu je ChciDraky schopno pracovat s eshopy, jež umožňují exportovat data a buď již mají affiliate program a nebo by se nebránily jeho zavedení.

Do budoucna se plánuje možnost přímého vložení a správy předmětů přímo do ChciDraky, takže by žádný externí eshop nebyl potřeba a předměty by šly zakoupit přímo na ChciDraky (autor si bude muset zajišťovat balení, odesílání apod).
Statistiky
Zprávy:
1 -2 -3
> >>|
Flaiming, drak
Flaiming6.2.2016 (17:23)  č.81
Zprovoznil jsem RSS/Atom feed nových dračích věcí na ChciDraky.cz https://chcidraky.cz/feed/

Je možné odebírat i jen konkrétní kategorii nebo tag, odkazy na tyto feedy jsou u nadpisu kategorie/tagu.
Flaiming, drak
Flaiming31.1.2016 (21:25)  č.80
Konečně jsem sepsal vyčerpávající statistiky affiliate marketingu ChciDraky.cz. Koho by to zajímalo, najde je na mém blogu: https://vojtechoram.cz/cs/blog/2016/jan/31/draci-affili...
Flaiming, drak
Flaiming8.1.2016 (18:33)  č.79
ArgusZmey: Doména se kupuje pro svoje jméno, přejměnování by tedy znamenalo koupi jiné domény :)
ArgusZmey, drak
ArgusZmey8.1.2016 (15:56)  č.78
preco by to nemalo zmysel? Trochu som rozmyslal a myslim si ze nazov domeny by nemal zniet tak zamerane na urcitu postavu. Co tak domenu bezzubka.cz premenovat na berkweb.cz ak sa to da, myslim si ze to bude vhodnejsi nazov
Flaiming, drak
Flaiming8.1.2016 (15:41)  č.77
ArgusZmey: Tak něco, ale určitě ne wiki, spíše něco modernějšího.

Ty dvě domény by měly fungovat samostatně, tedy na každé by byl jiný obsah. Slučovat by to němělo smysl.
ArgusZmey, drak
ArgusZmey8.1.2016 (13:24)  č.76
Flaiming, čiže niečo ako internetova encyklopedia zamerana na Httyd.

Tu sa teda možeš inšpirovať, ak pojdeš tymto smerom tak to bude cool a supr.

http://theinfosphere.org/Main_Page

Osobne si myslim že dve domeny je zbytočnosť, ja by som domenu bezzubka.cz zlučil do domeny jakvyvicitdraka3.cz, lebo mať až takto rozdelene informacie nieje dobre. To je môj nazor.


Zpráva byla aktualizována 8.1.2016 (13:25)
Flaiming, drak
Flaiming8.1.2016 (12:54)  č.75
Sháním někoho ke spolupráci na dalších dračích webech.

Konkrétně by šlo o weby s dračí tématikou a ještě konkrétněji okolo Jak vycvičit draka (Bezzubky). Aktuálně mám zakoupené domény http://jakvycvicitdraka3.cz/ a http://bezzubka.cz , přičemž na té první už mi nějakou dobu běží jednoduchý jednostránkový web, jen tak na zkoušku a pro zajetí do vyhledávačů. Taky jsem tam testoval affil přes heuréku (ale není to nic moc).

Každopádně aktuálně běží seriál Jak vycvičit draky a v roce 2018 se plánuje třetí film Jak vycvičit draka, takže by mělo smysl ty domény nějak smysluplně využít. Možností by bylo hodně - já osobně bych si představoval nějaký komunitní portál s informacemi o filmu/bezzubce, články, fórem, obrázky a případně dalšími sekcemi, podporujícími tvoření na toto téma. Primárním cílem by bylo mít kvalitní obsah a tedy přidanou hodnotu pro uživatele. Až pak by se dalo uvažovat o nějakém komerčním využití (ale ne formou klasické reklamy).
Ale ještě to možná celké přehodnotím a dopadne to úplně jinak. To už záleží i na vás, jestli se toho ujmete a otisknete do toho svou vizi.

Co konkrétně hledám
- nápady, co s těmi doménami dál
- spolupracovníky, co by byli ochotní vzít ty projekty za své
- jakékoli poznámky k tomuto tématu :)
Flaiming, drak
Flaiming4.12.2015 (9:50)  č.74
Připomínám, že soutěž stále běží! Nově se tam zobrazuje celkový počet účastníků, takže jak si můžete všimnout, stále máte téměř třetinovou šanci vyhrát poukázku na 250 kč do FantasyObchodu
Stačí mít alespoň jeden bod.
http://chcidraky.cz/soutez/

Zpráva byla aktualizována 4.12.2015 (9:50)
Kitty, dračice
Kitty1.11.2015 (16:38)  č.73
Mne to nebylo jasne ze zacatku, ale pak mi Flaiming vysvetlil, ze se to tykalo Chcidraky.
Dragarta, dračice
Dragarta1.11.2015 (16:07)  č.72
Koukam, ze jsem byla zatazena do debaty, tak se jen zeptam, zda uz je vse vyjasneno a nikdo nema problem s tim, ze delam nejaky design? Konkretne:

Kalendar.draci.info - vse zdarma ve volnem case
ChciDraky.cz - placena graficke upravy

Z tech prispevku mi moc nebylo jasne, o kterem projektu se zrovna bavite...
Flaiming, drak
Flaiming31.10.2015 (9:02)  č.71
Kitty: Ok, připnutí příspěvku o soutěži na FB Draci.info v době, kdy běží kalendář už bylo moc, to uznávám. Holt mi to nedošlo. Proto je třeba, abysme si stanovili nějaké meze.

Ano, nové info by rozhodně mělo mít absolutní prioritu. Nicméně měli bychom být schopni vzájemně koexistovat a podporovat se, aniž by to ohrozilo nové info. Mrzí mě, že se vám některé mé akce nelíbí, ale stačí se ozvat a já udělám vše pro to, aby to zase bylo ok.

Jinak momentálně mi ChciDraky.cz pokryje náklady na hosting, ale už ani zdaleka ne čas, který tomu věnuji a to se hned tak nezmění. V brzké době chci zveřejnit podrobné statistiky na mém blogu (až se k tomu dokopu). Takže je to taky spíše zájmová aktivita, než nějaký byznys.
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (18:39)  č.70
Proste pochopte, ze pro me je ochotny programator az na prvnim miste, takze holt prskam, zvlast, kdyz se jeho prskani zda opravnene. Nakolik si myslim, ze od nej nove info nekdy uvidime, je druha vec. Ale na druhou stranu je to zatim jediny clovek, ktery aspon mluvi o tom, ze je to ochotny udelat. Takze ma plnou podporu, i kdyby to melo znamenat na novem infu nejake omezeni reklamy :/
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (18:35)  č.69
Yeyra: asi nebude mit radost, ale jde o Numinexe, ktery vcera vecer prskal na me, ze si mysli, ze programovat info je zbytecny, kdyz si na nem Flaiming "zaklada svuj business" a ze se mu ten jeho postup a hlavne reklama v uvodu nelibi.
Uznala jsem, ze reklama v uvodu neni uplne na miste a vzpomnela jsem si, ze me nedavno rozcilil ten pinnuty prispevek na FB a upozadeni kalendare + k tomu ten nezajem o zalozeni spolku, tak to ve me taky vybublalo.
Flaiming, drak
Flaiming30.10.2015 (15:10)  č.68
Melgarh: Přesně tak. JInak dík za upozornění, já myslel, že jsem to dal veřejně (to bych se fakt uklikal). Už snad opraveno.
Melgarh, drak
Melgarh30.10.2015 (14:44)  č.67
@Yeyra: Zalezi na uhlu pohledu, kdyz nekdo prska, tak to nekdo muze videt jako neco otravneho a nekdo jiny to vidi jako absolutni zapalenost pro vec a pro zlepseni a budouci vyvoj soucasneho stavu dane sluzbu ci predmetu.

Bez feedbacku nic neni, nase firma plati iPadama a snad i zlatem za zpetnou vazbu od nasich zakazniku a kor v CR, kde je kazdy zvykly drzet krok a pusu to dopada tak, ze clovek musi pomalu vytahnout nuz a nasilim si ten feedback ziskat.

Fiskalni strana je tez v ramci tohoto i obou webu docela zanedbatelna a jde spis o osobni hobby a tez uspokojeni chuti tvorit a budovat.

60% projektu, i za pouziti PRINCE 2 management nastroje (6 mistne castky za trenink), selhalo na komunikaci. Podobnych shitstormu jsem za zivot zazil jiz vice...

Chce si to proste vice povidat

@Flaiming: Drive odkazy vyzaduji permission confirm, to je naschval? (aby jsi se neuklikal)
Yeyra, dračice
Yeyra30.10.2015 (13:48)  č.66
Kitty: mně by akorát z čistě osobní zvědavosti zajímalo, kdo jsou ti všichni, co si na to stěžují. Zatím tu vidím jen jednu prskající Kitty.
Flaiming, drak
Flaiming30.10.2015 (13:44)  č.65
bump pro aktuální odkaz v Aktualitách (po přesunu ty odkazy nefungují, chtělo by opravit)
Flaiming, drak
Flaiming30.10.2015 (13:33)  č.64
Statistiky příchodů z Draci.info na ChciDraky.cz:
https://drive.google.com/file/d/0B4aS1wSaPjV4QVFDdEROd0...

Statistiky příchodu z ChciDraky.cz na Draci.info:
https://drive.google.com/file/d/0B4aS1wSaPjV4RUlCSzY2VG...

Období od 1.10.2014 do 29.10.2015. Je to čistě referral, takže žádné sociální sítě, ani nic jiného.

Co se týče celkového počtu prokliků přímo na kalendář, tak tu mám jen číslo, protože jsem v průběhu roku změnil proměnnou pro měření (takže by bylo komplikované udělat graf). Za stejné období to dělá 96 proklíků. Nic moc, ale to samozřejmě nepočítá propagaci přes sociální sítě.

Zpráva byla aktualizována 30.10.2015 (15:09)
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (13:17)  č.63
Jestli nekdy bude nove info, tak verim, ze tam bude pocitano i s vhodnym prostorem na reklamu, neco, jako maji furrici.cz treba, ale ty novinky mi fakt neprijde vhodne "spamovat" - pripada mi to pak jako takova "falesna reklama" na zdi na FB.
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (13:15)  č.62
Supr, diky, dej to pak prosim sem, at to vidi vsichni.

Edit: prispevky klidne presun.

Zpráva byla aktualizována 30.10.2015 (13:15)
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (13:14)  č.61
Jinak v zasade mam problem jen s tou reklamou na uvod. Ok, bez obrazku bude min videt, ale musi to byt? Ja ty novinky furt vidim spis jako provozni novinky webu....
Flaiming, drak
Flaiming30.10.2015 (13:13)  č.60
Kitty: Není problém, zanalyzuju a pošlu.
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (13:12)  č.59
No dobre, ale dozvime se, jaka je realna efektivita te reklamy na kalendar?
Porad mi to prijde, ze ma Chcidraky vic, vzdyt potencialni zakaznici jsou hlavne tady, kolik zakazniku je verejnost, ktera se diky tomu dostane k nam? Vidim v tom trochu nepomer a chtelo by to analyzu s realnymi daty.
Flaiming, drak
Flaiming30.10.2015 (13:07)  č.58
Tak to pojďme stanovit (i když bylo by dobré s tím jít do fóra ChciDraky.cz - spolupráce s Draci.info
, kdyžtak pak přesunem).

Co má Draci.info ze spolupráce se ChciDraky.cz:

- reklamu na kalendář Draci.info (slider na hlavní straně a vlastní produkt)
- reklamu na kalendář Draci.info na FB (ačkoli tam jsem zatím reklamu nedával - čekám s tím až bude hotový web pro kalendář)
- reklamu na jakékoli dračí akce, a to jak na webu ChciDraky.cz, tak na FB ChciDraky a dalších sociálních sítích

Co má ChciDraky.cz ze spolupráce s Draci.info:
- minibanner na každé straně Draci.info (viditelné jen pro nepřihlášené)
- propagaci blogových zápisků se zajímavými informace mi pro draky na úvodní stránce (s obrázkem) a ve fóru
- propagaci akcí, zaměřených na draky (soutěže, kvízy, ...) na úvodní stránce (jen bez obrázku) a ve fóru
- propagaci článků na blogu ChciDraky (specifikovat?) a jiných akcí (specifikovat?) na FB Draci.info

Kromě toho ve svém volném čase pracuju na novém prodejním webu pro kalendáře. Se ChciDraky to nijak nesouvisí, nicméně to dokazuje, že mi nejde jen o zisk, ale mám opravdu zájem o zlepšování i na straně Draci.info.

EDIT: Úprava výhod spolupráce na obou stranách.

Zpráva byla aktualizována 30.10.2015 (13:13)
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (13:04)  č.57
Co me nastvalo na reklame na soutez Chcidraky v uvodu:
1) Nedohodli jsme si to. Povoleny byly clanky z blogu, ktere prinasely zajimavy obsah o dracich. Tato soutez neprinasi Draci.info nic. Naopak se z nejakeho duvodu snazis obsah z Draci.info presunout na svuj business web, ale to je na jinou diskuzi.
2) Chovas se jako "nekdo z Chcidraky" a ne jako "nekdo z Draci.info". Je to videt na tom, ze tu mluvis o oboustrannych vyhodach a je tedy zrejme, jakou pozici si zaujal. (Nasledne i proto, ze nechces byt soucasti spolku a neprispivas na sponzoring.) Pokud uz se necitis jako soucast Draci.info, poprosim te o prevedeni domeny Draci.info na me jmeno, pripadne na Dragartu, pokud bude mit zajem. Tim se odprostime od toho, ze bychom zili v nejake iluzi, ze te jeste osud tohoto webu nejak zajima. A budeme nadale jednat jako partneri ruznych webu.
To, ze te Draci.info nezajima souvisi i s tim, zes myslel jen na svou reklamu a ani te nenapadlo vlozit i reklamu na kalendar, kdyz uz si s tim uvodem neco provadel. Stejne tak na FB jsi doslova zneuzil fan stranku Draci.info, abys pinnul reklamu na soutez na svem webu nahoru a nechal tak prispevek o kalendarich nekde vzadu. To me taky rozzhavilo dobela. Ale jak rikam, pokud pro tebe Draci.info neni na uzemi Draci.info prioritou, tak se proste rozloucime. Staci, kdyz predas domenu a samozrejme i ten ucet a holt asi zalozim spolek s eXanderem (a Dragartou?), ja to sama bez ekonomickych znalosti nedavam.
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (12:49)  č.56
Obecný problém je v tom, že jsme spolu problematiku a rozsah vzájemné reklamy s ChciDraky nikdy nestanovili.

Ano, to je primo zasadni problem, ale resit si to mel ty a ne "zkouset, co to da, dokud se nekdo nenastve". :(
Neni to verejne lyncovani, jde o to, ze to tu zajima vic lidi a na to, abych jim tlumocila Skype fakt nemam cas....
Flaiming, drak
Flaiming30.10.2015 (12:44)  č.55
1) Já jen podotknul, že založení spolku pouze pro účely legalizace prodeje kalendářů je možná zbytečné papírování navíc, když by na to stačilo soukromé OSVČ. Spolek je ale pořád ve hře, pokud se do toho ale bude někomu chtít, což se mi osobně moc nechce z výše zmíněného důvodu.

2) Nejdřív musím uvést na pravou míru informaci o placení designu. Já žádný design neplatím platil jen design pro chcidraky, Dragarta dělá design pro kalendarovy web dobrovolně (radsi jsem to upravil, aby to bylo jasnější). Já jsem jí jen platil za zhotovení slideru pro propagaci kalendářů Draci.info na ChciDraky - http://chcidraky.cz/static/img/carousel/draciinfo_kalen... (+ 2015). To jsi Kitty jen špatně pochopila. Proto jsem to taky chtěl probrat osobně, abychom si to nejdřív vyjasnili, než z toho uděláme veřejné lynčování.

Obecný problém je v tom, že jsme spolu problematiku a rozsah vzájemné reklamy s ChciDraky nikdy nestanovili.

======pokračování=======

Já si to představuju jako oboustranně výhodný vztah. Pokud by to přestalo být oboustranně výhodné, tak je třeba to řešit a ne to jednodnostranně vypovědět. To je samozřejmě taky možnost, ale snad nebude třeba.

Kitty: Pokud ti přijde, že už to s tou reklamou přeháním, tak mi to prostě napiš a dohodneme se na úpravě nebo odstranění. Ale není třeba řešit něco někomu za zády, to jen vzbuzuje zmatek.

Zpráva byla aktualizována 1.11.2015 (15:56)
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (12:43)  č.54
Ad nadmerna reklama za me:
byla to obrazkova reklama pres celou sirku obsahu webu na uvodni strance Draci.info (stejny obrazek muzete videt na Nastence, tak je to v poradku, spousta clenu si tam dava nejake reklamy, proc ne)
ale proste v uvodu to nema co delat a nikdo se me na to neptal (reakce na to, ze ja se nikoho neptala, kdyz jsem to smazala)
na uvod patri jen infacke veci, pripadne zajimavosti (ano, Flaimingovi jsem sama navrhla, aby tam daval ty clanky ze Chcidraky, ktere uz bohuzel nepise - ted mi to pripada, jako podej prst a sezerou celou ruku)
Kitty, dračice
Kitty30.10.2015 (12:21)  č.53
Rada bych sem presunula diskuzi z fora Admini, protoze mam pocit, ze mi nektere veci unikaji. Flaiming chtel se mnou sice dat skype, ale podle me se tyhle veci tykaji vice osob a navic jsem se dozvedela nejake skutecnosti na pozadi tvorby tohoto webu, ktere mi nejsou zcela jasne. Zkusim to rozepsat a prosim o vysvetleni/vyjadreni:

1) Web mel vzniknout spolecne s "legalizaci" prodeje kalendaru. K te legalizaci ale asi nedojde, vzhledem k tomu, ze Flaiming upustil od zalozeni spolku (nebo mi neco uniklo?). Jaky vyznam ma tedy tento web?
2) Na vyznam se ptam proto, ze se Flaiming ohani tim, ze web dela pro Draci.info zadarmo a kvuli tomu tady chce mit velkou reklamu na Chcidraky. Take mi rekl, ze plati Dragarte za design. To me asi nadzvedlo ze zidle nejvic, protoze to tu nikde neni napsane a ja zila v dojmu, ze to delate zadarmo pro info. Jestli tady jsou nejake business veci, tak jsme to meli vedet vsichni a ne, ze si Dragarta a Flaiming domluvi zakazku s tim, ze Draci.info pak Flaimingovi na oplatku povoli na webu nadmernou reklamu o.O To mi prijde ponekud jako divny postup. Takze prosim o objasneni.

Pochopte, ja se v situaci, kdy Flaiming upusti od zalozeni spolku a dava si sem nezrizene reklamy, citim dost spatne, vzhledem k tomu, ze nevidim od nej zadnou valnou hodnotu, kterou by tim tomuto webu predaval. Ani na sponzoring narozdil ode mne neprispiva, takze si pripadam fakt divne v tomhle ohledu....

A rict, ze mas zadarmo reklamu na kalendare na Chcidraky je jedna vec. Druha vec je nejaky podlozitelny udaj, kolik kalendaru nam Chcidraky skutecne prodalo. Takze asi tak.

Ja mam k tomuto webu citovy vztah a nikdy jsem za aktivitu zde nechtela penize, takze me kecy typu "tuhle prkotinu delam ZADARMO" fakt nesmirne vytaci.

Zpráva byla aktualizována 30.10.2015 (12:26)
Darhan, drak
Darhan24.10.2015 (22:52)  č.52
Tak knih a her s draky podle mě bude dost a nějaký čas zaberou. Jen že Temeraire je podle mě klasika, tak jsem se divil, že není mezi prvníma
1 -2 -3
> >>|

Souhlas s poskytnutím osobních údajů
design © Olven